Ecodaken: Aanleg ecodaken

Grind er af, groen er op

We leggen een groendak van Ecodaken aan op een bestaand dak. Voor de snelle realisatie daarvan, moet het dak aan een aantal basisvoorwaarden voldoen:

  • Een goede afvoer voor het regenwater.
  • Een opstaande rand om te voorkomen dat de aarde en de groenbedekking wegspoelen. Mocht er geen rand zijn, dan kunnen we deze installeren.
  • Een degelijke dakconstructie, die het gewicht kan dragen; in de praktijk is vrijwel elk dak geschikt, zonder extra ingrepen.

Afhankelijk van hoe vochtig de sedummat is na een regenbui, komt het totale gewicht van het groendak tussen de 30 tot 60 kg per m2. In Nederland zijn daken standaard zo gebouwd dat ze een belasting van 156 kg per m2 kunnen opvangen. Ter vergelijking: op vele daken ligt een grindlaag, die na een regenbui tussen de 90 en 150 kg per m2 kan wegen. Dat betekent dat de meeste daken, na het verwijderen van het grind en zonder verdere aanpassing, het gewicht van een groendak makkelijk kunnen dragen.

Mochten er twijfels bestaan of het huidige dak het gewicht aan kan, dan kunnen wij een beoordeling aanbieden door een ervaren constructeur.